ASTROLOGIE - HTML - pagina
van Mandala Lier

Korte inhoud: de beste HTML-sites, search-engines, antivirussoftware, webdesign, webdesigntechnieken, webcommunicatie, webeditors, allerhande weetjes over internet, dingen die je nodig hebt om een site te maken, zoekgedrag, homepagetellers, on line validatie-tools, internetbeveiliging, gratis webruimte, enz.

 


Je gids astrologie

Home Mandala Lier


Bereken je horoscoop

Atlas en Tijdzones


Agenda
Astrolinks
Artikels
Boeken
Consulten
Geschiedenis
Keltische astrologie
Kosmobiologie
Maanfasen
Opleiding
Software - Freeware
Siderische astrologie
Tijdschriften
Verenigingen
Wetenschappelijk onderzoek

Communicatie

E-zines
Chatroom
Debatfora
Nieuwsgroepen

Winkelen

Esoterisch winkelcentrum


Andere

Psychotherapie
Spiritueel
HTML

 

 

HTML

Verantwoording

Het is misschien raar om op een astrologische site een HTML_pagina tegen te komen. Om deze astrologische site te maken heb je echter heel wat informatie nodig over HTML en allerhande andere webtools. Op deze pagina verzamel ik allerlei documentatie die ikzelf gevonden heb, misschien vindt u er ook wel baat bij.

Nogal wat informatie heb ik bijeen gesprokkeld uit Clickx, een blad dat ik geregeld met plezier lees.

De beste html-sites

HTML-editors

  • Keuze genoeg bij Tucows: freeware en shareware html-editors en bij Nonags, eerst zoeken bij freeware, en dan html-editors. Ik zelf heb eerst vnl. met notepad gewerkt. Zo leer je de codes het gemakkelijkste kennen. In het begin start je trouwens best met heel eenvoudige projecten. Nu werk ik graag met de zeer goede freeware Arachnophilia. Het beste professionele programma is Dreamweaver. Op het net kan je verschillende tutorials vinden om dit programma te leren gebruiken.
  • Andere: (The New) Mag's Big List of HTML Editors

Scripts

  • In javascripts worden meer dan 3.108 scripts te grabbel gegooid. Heel recent materiaal, registreren moet, maar het is gratis.
  • davecentral
  • easyjavascript
  • freestuffcenter
  • infohiway/Javascript: is een prima verzamelsite waarin scripts kant-en-klaar getoond worden.
  • Javascriptworld: is een absolute aanrader voor alle webbouwers. Niet alleen Javascript komt aan bod, maar ook uitstekende tutorials, dynamische html, CGI, een nieuwsbrief, applets, enz.

Databasemanagement

  • Freecode is ene gouden tip voor databasemanagement via het web Je vindt er e-mailformulieren, CGI, animaties, knoppen, bibliotheken, ... kortom een bron waarmee iedere webbouwer uren zoet is. De Graphics-sectie staat vol met Java-code, waarmee je allerlei grafische effecten op je pagina's kan zetten. Echt heel indrukwekkend.

Gratis webruimte

Ik heb gratis webruimte gevonden bij Tripod. Hier krijg je 11 MB gratis webruimte, en je kan gebruik maken van een filemanager om je files te uploaden naar het Internet. Je kan hier trouwens ook in het Nederlands terecht.

Verfraaien met allerlei afbeeldingen, goodies of snoepjes

Programma's voor plaatjes

    • Shareware: de bekendste is Paint Shop Pro, de nieuwste versie is 5.01. Erg populair programma.
    • Topprogramma voor beeldbewerking, maar erg duur: Adobe Photoshop.
    • Adobe ImageStyler: voor de minder veeleisende gebruiker.
    • Voor Linux is GIMP de beste keus. Qua functionaliteit doet het praktisch niet onder voor Adobe Photoshop. En het kost - zoals vrijwel alles wat voor dit platform is geschreven - helemaal niks. Een Windows versie is nog in ontwikkeling.
    • Colorizer dat speciaal bedoeld is om zwart/wit plaatjes van een kleurtje te voorzien.
    • Fireworks van Macromedia: veelbelovend. Dit programma kan bijvoorbeeld de benodigde JavaScript code genereren om plaatjes te laten wisselen als je de muis over heengaat.
    • De Image Composer is van Microsoft en wordt ook meegeleverd met de (slechte) editor FrontPage 98.

 

Interessante links

Webdesign en webdesigntechnieken

  • EchoEcho.com is een website over webdesigntechnieken. Op de voorpagina staat heel wat statistisch materiaal ivm internet. De site is opgedeeld in 4 delen: tutorials, resources, tools en documentation. Onder tutorials vind je een html-, Javascript-, flash- en een algemene tutorial over webdesign. Onder resources is een verzameling scripts en links naar andere sites te vinden. De tools-sectie bied jeeen aantal online tools waar je snel Javasript mee kan laten schrijven door wat opties in te vullen en de code te laten genereren. Bij documentation kan je terecht voor een aantal overzichten, zoals alle html-tags, alle Javascript objecten, de 216 'veilige' kleuren, karakters, landencodes, enz.
  • Creating Killer Websites
  • Cyberlewis.site: Webdesign.

Homepagetellers

On line validatie-tools

  • Bij Altavista: om na te gaan welke websites een link hebben naar jouw site: Tik bij Altavista het volgende in: link:http://www.members.tripod.com/Mandalalier
    en klik op zoeken. Dan krijg je alle websites te zien die een verwijzing hebben naar jouw site.
  • Site Inspector: hier kan je je website laten testen; bij Submit It! Readiness kan je laten controleren of de pagina gereed is om toegevoegd te worden aan een zoekmachine. Hiervoor wordt gekeken naar het gebruik van meta tags. Er is bovenden een rapport over de html-code. Sommige fouten zijn twijfelachtig. Als je je e-mailadres achterlaat kan je maandelijks een rapport krijgen.
  • Netmechanic: dit blijft voorlopig de allerbeste online validatie-tool.
  • Website garage: Web Site Garage provides services for maintaining and improving your Web site. Automate site maintenance checks, optimize your graphics and analyze your traffic.
  • Offline html-validatie met gratis CSE HTML Validator: practische tool, beter en goedkoper dan de online html-validatie websites. De gratis (Lite) versie volstaat.

Zoekgedrag

Zoekmachines: nuttige tips!!!

  • Fast search: 's werelds beste zoekmachine ?
  • Altavista
  • enz
  • Er zijn verschillende soorten zoekmachines. Bij Search Engine Watch worden de eigenaardigheden van de verschillende zoekmachines duidelijk uitgelegd. Ook vind je er een heleboel tips en trucs om op de goede manier in de index van een zoekmachine te belanden.
  • De gratis Detective van Did-it.com stuurt je de ranking van je pagina per email toe.
  • Met de Meta Medic kan je online controleren of je de zogenaamde codes goed hebt gebruikt.
  • Bobby: streng en rechtvaardig. Een serieuze site is goed toegankelijk voor iedereen. Dat geldt niet alleen voor de diverse loerder, maar ook een gehandicapte moet de weg weten te vinden. Met de Engelse online service Bobby, een initiatief van het Center for Applied Special Technology, kun je snel zien of je site logisch in elkaar zit. De controle is pittig, maar dan weet je tenminste zeker dat je goed zit. Bobby is ook down te loaden voor verschillende platforms (Windows 95/NT, Solaris, Linux). Om het soepel te laten werken is 16 Mb RAM nodig, en een 100 Mhz Pentium. Het programma is geschreven in Java, en kost niets.

     

Waar registreren? Zoekmachines:

Waar registreren? Enkele andere plaatsen:

 

Webcommunicatie

De communicatie op het web stelt totaal andere eisen, dan bv communicatie via folders of andere communicatiedragers.
Interessante bronnen:

Jakob Nielsen's Website

Internetbeveiliging

PISA: Providing Information about Internet Security Aspects (4) PISA: Veiligheid op het Internet. Informatiekanaal voor systeembeheerders, netwerkbeheerders en webmasters van instellingen aangesloten via Belnet. Vrij volledig overzicht van de technische beveiligingsproblematiek van het Internet en van de juridische aspecten van het Internetgebruik.

Bekendmaking op het internet

  • Je aansluiten bij webrings. Je kan er zelf één aanmaken of je aansluten bij een bestaande. Op de website van webring.org kan je gaan zoeken tussen de verschillende bestaande categoriën. je kan je homepage toevoegen. dan moet je wel een afbeelding van de Webring op je website plaatsen. Je kan ook zelf een webring starten. Er zijn heel wat beheermogelijkheden voorzien om je daarbij te helpen. Zo is er bv. een ringchecker voorzien, die automatisch controleert of alle verwijzingen nog correct zijn. Je moet hem wel aan zetten.

Art and the Zen of Web Sites

Anti-virus

  • Antivirus portal: van Frederique Dutoict, bevat actuele informatie over valse virusmeldingen, wormen, Trojaanse paarden en gegevensrecuperatie. Knap en functioneel weergegeven, verder nieuws en een downloadcenter. Interessant voor elke IT-manager.
  • gratis viruskiller: InoculateIT 5.0: misschien niet het allerbeste antivirusprogramma, maar scoort gemiddeld goed en is heel sterk in de detectie van macrovirussen.
  • gratis anti-virussoftware voor de thuisgebruiker: eSafe Desktop en inoculateIT
  • Wat doe je met al die berichten over HOaxes en Viruses? Als je twijfelt aan de waarheid van bepaalde berichten over virussen enz. kan je dat uitchecken. twee ntuutige sites zijn Stiller Research Virus Hoax News en Computer Virus Myths. Er bestaat ook een lijst met internet hoaxes op de openbare dienst van het department van Energie. Hoaxes zijn tijdverlies, anders is het gesteld met virussen. Denken we bv aan het Melissa Virus, de I love you bug en Killer resume, ... Denk er wel aan dat je géén virus kan krijgen door simpelweg een mail te openen. Dat kan enkel als een attachment van een e-mail wordt uitgevoerd (executed). D.w.z. je moet het eerst downloaden en de file uitvoeren (run the file) vooraleer het virus zich kan verspreiden op je systeem. Als je dus niet weet van wie dergelijke files komen, kan je ze best niet uitvoeren. Het gewoon openen van een dergelijke attachment is voldoende om het virus te verspreiden.De 2 grootste anti-virus makers zijn Symantec en Network associates. Symantec heeft een Antivirus Research Center. network ssociates is de maker van McAfee anti-virus software beschikt over een virus informatie centrum en een tweede gespecialiseerd adres.

Weblogger

  • Weblogs wijzen je de leukste plekken op Internet Wel eens gehoord van een weblog? Voorbeeld: Sikkema is een enthousiast surfer die dagelijks zo'n 3 uur over het net surft op zoek naar bijzondere sites en nieuwtjes, op goed geluk urls intikt en het internetnieuws op de voet volgt, de resultaten van deze liefhebberij publiceert hij dagelijks op zijn website sikkema.net.
  • zie ook het artikel over webloggen bij aanvang.net.

Domeinregistratie

Handige weetjes op het Internet

  • Babylon, een handig gratis vertaalprogramma.

Ga naar top
Home Mandala Lier
Feedback
E-mail
laatste bijwerking donderdag 2 juni 2000.