Make your own free website on Tripod.com
ASTROLOGIE - Nederlandstalige astrolinks - pagina
van Mandala Lier

Korte inhoud: hier vindt u allerlei Nederlandstalige astrologische sites met een korte commentaar.

 


Je gids astrologie

Home Mandala Lier


Bereken je horoscoop

Atlas en Tijdzones


Agenda

Artikels
Astronomie

Astrolinks
Boeken
Consulten
Geschiedenis
Keltische astrologie
Kosmobiologie
Maanfasen
Opleiding
Software - Freeware
Siderische astrologie
Tijdschriften
Verenigingen
Wetenschappelijk onderzoek

Communicatie

E-zines
Chatroom
Debatfora
Nieuwsgroepen

Winkelen

Esoterisch winkelcentrum


Andere

Links
Psychotherapie
Spiritueel
HTML

 

 

Nederlandstalige astrologische sites: algemeen
 • Koen van de Moortel: Gent, ontwikkelde het astrologische software pakket Radix en schreef tevens een interessant en goed critisch werkje over astrologie nl.: Astro-logika; organiseert tevens De Ronde Tafel, een werkgroep ter verbetering van de contacten tussen beoefenaren van rand- en academische wetenschappen.
 • Catharina's astrologische site: aantrekkelijke site met uitleg over en betekenis van de tekens, planeten, enz.
 • Astrologie als oriëntatie, homepage van Tim Hoogl@nd: site eveneens gewijd aan de astrologie met link naar Ouroboros.
 • Ouroboros het Nederlandstalige dorpsplein op het internet, waar over alle mogelijke alternatieve en spirituele onderwerpen kan worden gediscussieerd.
 • Astrologische Counseling Hermans: Ton Hermans biedt een complete cursus over techniek van astrologie, waarvan ieder hoofdstuk is te downloaden. U vindt hier heel veel basisinformatie over aspecten, transits en veel meer....
 • Werkgemeenschap van Astrologen: De WvA is een astrologische groepering die zijn wortels heeft in het begin van de twintigste eeuw. Enkele pioniers zijn A.E.Thierens, Th.J.J.Ram en L.Knegt. Hun werk is voortgezet door C.J.Snijders, H.Cosman en J.C.Bakker. Destijds was de WvA de enige astrologische groepering in Nederland. De WvA is lid en medeoprichter van de Federatie van Astrologische Groeperingen in het Nederlands Taalgebied (FAG). In het buitenland wordt de WvA de "School van Ram" genoemd. De WvA stelt zich onder meer ten doel studie en onderzoek van de astrologie en van alle onderwerpen die het inzicht van de astroloog kunnen verdiepen te bevorderen. In de loop der jaren heeft de WvA een consistente en heldere systematiek ontwikkeld aan de hand van enerzijds het theosofisch gedachtengoed en anderzijds de dieptepsychologie en hedendaagse psychologische inzichten. Zelf vind ik het boek van J.J. Ram, Pscyhologische astrologie, geschreven in 1935, een erg interessant boek.
 • School voor Astrologie: de school van Eline Rootsaert. Ze zegt het in klare taal: "Sterren en planeten veroorzaken net zo min gebeurtenissen als een klok de tijd veroorzaakt".
 • Astrologie.pagina.nl: astrologische metapagina met zeer veel informatie (van de Nederlandse portaalsite startpagina.nl).
 • Astrologie.pagetostart.nl: astrologische metapagina van Gertie Moleman.
 • De afdeling astrologie van Seniorweb: De stichting SeniorWeb is een onafhankelijke organisatie die de mogelijkheden van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) onder de aandacht wil brengen van senioren, hun organisaties en iedereen die ge´nteresseerd is in wat hen bezighoudt. Dat gebeurt in de eerste plaats door het ontwikkelen van een aanbod op internet, de SeniorWebsite. Maar minstens zo belangrijk vinden we het om de drempels tot die electronische snelweg te verkleinen. Daar is veel voor nodig: voorlichting, educatie en ondersteuning. Aanbieders van diensten op internet, hard- en software dienen zicht te krijgen op de specifieke wensen vanuit deze doelgroep.
 • Mercurius Astro Services: site waar je allerlei horoscopen kan bestellen, bv een liefdeshoroscoop, prognosehoroscoop, laten maken van je horoscooptekening en nog veel meer gratis informatie.
 • CHTA (Centrum voor Humanistische & Transpersoonlijke Astrologie) o:l:v. Joyce Hoen.
 • De site van Ria Bartholet-Rook. Member van Spirit Web.
 • De 12 hoek van Wim Wenselaers en Frans Van der Meiren.

Ga naar top
Home Mandala Lier
Feedback
E-mail
Zoeken
laatste bijwerking maandag 4 september 2000.